Media

elizee schrijft korte en lange teksten voor print en digitaal. Jubileumboeken, biografieën, brochures, webteksten en persberichten. Ik neem de verbeeldingskracht van een fictieschrijver mee en de nieuwsgierigheid van een journalist. En schreef ook voice-over teksten, scripts voor apps en meerdere theatervoorstellingen. Hier enkele voorbeelden van mooie samenwerkingen. Korte verhalen, gedichten en essays vind je bij mijn alter ego Mia Timiaan.

Mijn nieuwsbrieven zijn écht brieven, lekker lang en vol met zijpaadjes en mijmeringen. Over dingen die ik geleerd heb op het gebied van schrijven en cultuur, maar ook stukkies over mooie films, boeken en tentoonstellingen.


Augmented-reality wandeling De Bouwmeester voor de Grote Kerk in Veere, van kunstenaar Luk Sponselee via de app van Dutch Rose Media. Ik schreef de teksten, monologen en dialogen voor een bijzonder Rondje Rond de Kerk. Wandelingen zijn in Bergen op Zoom, Hulst, Willemstad en nu ook Veere. De app is bedacht voor het nieuwe festival PopMonument: bijzondere muziek-acts op erfgoedlocaties.

Ik vind ook dingen van dingen, vooral op Twitter… ik gebruik het voor het laatste nieuws, volg veel onafhankelijke journalisten en internationale creatieve geesten. Het beperkte aantal lettertjes per tweet is een leuke kleine oefening in schrijven/schrappen.