Media

Mijn nieuwsbrieven zijn échte brieven, lekker lang en vol met zijpaadjes en mijmeringen. Ik deel cultuurtips, schrijf over Zeeland en heb het graag over nieuwe technologie, geweldige boeken, onmisbare films en tentoonstellingen. Verschijnt onregelmatig maar gestaag, voor meer dan 500 abonnees. Schrijf je in of lees er een paar:

Schrijfportfolio:

Boeken en e-books, journalistiek, scripts, tekst voor websites, apps en meer.

Boeken

Zeeuws Meisje #Vrijheid, #Gelijkheid en #Broederschap van Rem van den Bosch. Drie prachtige fotoboeken met teksten en interviews van mij. Zeeuws Meisje is een vriendelijke activiste. Zij zoekt naar evenwicht tussen traditie en innovatie. Dit grootschalige kunstproject is een feest van kleuren en details. Een vast team van ambachtslieden vervaardigde een spannende nieuwe streekdracht. De strijdkreet van de Franse Revolutie vormt de rode draad: wat betekenen deze kernwaarden nu voor ons en hoe geven we er vorm aan?

Zeven Heren en Vrouwen Verbeeld: de zestiende-eeuwse stadhuisbeelden van Veere. Een geschiedenisboek ter gelegenheid van de speciale restauratiebehandeling van de prachtige stadhuisbeelden. Een uitgave van Museum Veere, onder redactie van Peter A. Henderikx en Hanneke de Vroe. Met bijzondere vormgeving van Martijn de Wilde.

Zondig in Zeeland. Verhalenbundel met Katinka Polderman, Oek de Jong, Floortje Zwigtman, Franca Treur, Peter en Freek de Jonge (geen familie denk ik). Ik schreef het verhaal Hey Joe, over een stukje Jimi Hendrix in Terneuzen.
Overal stonden flessen met chemicaliën. Zijn werkbank was bezaaid met klonten rubber in schreeuwerige kleuren. En achterin, op brede planken, stond zijn handelswaar. De knalrode Watchtower. De Purple Haze met paarse kristallen. En de chocoladebruine, gemotoriseerde Voodoo Child. Gouden handelswaar, die steeds gewilder en dus duurder werd. En allemaal met dank aan zijn moeder.

Varia

Ridder Wolfert laten praten voor de Grote Kerk van Veere: monoloog en tekst voor app.

Een fietsapp met drie verhalen over de Slag om de Schelde. Gebaseerd op historisch materiaal, geschreven op specifieke plekken in het landschap.

Voice-over tekst Stormvloed in de Schelphoek.

Corporate, B2B: webteksten en blogs voor familiebedrijf Wilthagen in Tholen.

Lees hier twee eetrecensies die ik schreef voor de PZC, pop-up restaurant De Timmerfabriek en eten in een indoor speeltuin.

Vingeroefeningen, een workshop erotisch schrijven voor Magazine Verzin.

Korte verhalen, gedichten en essays vind je bij mijn alter ego Mia Timiaan.

Augmented-reality wandeling met kunstenaar Luk Sponselee.

Social media

Je kunt me vinden op Instagram en Facebook maar ik ben het meest actief op Twitter. Het beperkte aantal lettertjes per tweet is een leuke oefening in schrijven en schrappen. Totale onzin, polemieken, nieuws voordat het nieuws wordt.