Media

Mijn nieuwsbrieven zijn échte brieven, lekker lang en vol met zijpaadjes en mijmeringen. Ik deel cultuurtips, korte verhalen, schrijf over Zeeland, boeken, films en beeldende kunst. Mijn nieuwsbrief verschijnt onregelmatig maar gestaag, voor inmiddels meer dan 500 abonnees. Wees welkom:

Subscribe

* indicates required

Intuit Mailchimp

Schrijfportfolio:

Boeken en e-books, journalistiek, scripts, tekst voor websites, apps en meer. Een paar voorbeelden waar ik trots op ben:

Zeeuws Meisje #Vrijheid, #Gelijkheid en #Broederschap van Rem van den Bosch. Drie prachtige fotoboeken met teksten en interviews van mij. Zeeuws Meisje is een vriendelijke activiste. Zij zoekt naar evenwicht tussen traditie en innovatie. Dit grootschalige kunstproject is een feest van kleuren en details. Een vast team van ambachtslieden vervaardigde een spannende nieuwe streekdracht. De strijdkreet van de Franse Revolutie vormt de rode draad: wat betekenen deze kernwaarden nu voor ons en hoe geven we er vorm aan?

Zeven Heren en Vrouwen Verbeeld: de zestiende-eeuwse stadhuisbeelden van Veere. Een geschiedenisboek ter gelegenheid van de speciale restauratiebehandeling van de prachtige stadhuisbeelden. Een uitgave van Museum Veere, onder redactie van Peter A. Henderikx en Hanneke de Vroe. Met bijzondere vormgeving van Martijn de Wilde.

Zondig in Zeeland. Verhalenbundel met Katinka Polderman, Oek de Jong, Floortje Zwigtman, Franca Treur, Peter en Freek de Jonge (geen familie denk ik). Ik schreef het verhaal Hey Joe, over een stukje Jimi Hendrix in Terneuzen. Dit verhaal werd ook opgenomen in Nederland Leest, de beste korte verhalen gekozen door A.L. Snijders.
Hij had het afgietsel gevonden toen hij na haar dood haar spullen opruimde. Onderin een koffer vol elpees, plastic sieraden en sjaaltjes die stonken naar wierook. Op de bodem lag een schoenendoos. Jimi, stond met rode letters op het deksel gekalkt.

Workshops én woordgrappen: Vingeroefeningen, een workshop erotisch schrijven voor Magazine Verzin.