Marloes

elizee is het tekstbureau van Marloes Matthijssen. Ik ben een idealistisch ingestelde tekstschrijver die gelooft in zingeving en bezieling. Maar ook een creatief ondernemer, die kansen ziet en zelf ideeën ontwikkelt. En graag de juiste mensen met elkaar verbindt.

Liefst in het Zeeuwse, want aan deze provincie heb ik mijn hart verpand. Er zijn hier enorm veel creatieve eenpitters die samen fantastische projecten kunnen neerzetten. Ik stel ze graag aan je voor.

In maart 2010 begon ik mijn tekstbureau elizee, om mensen te helpen die buiten de gebaande paden gaan. Die dat blauwe bordje hebben staan met de tekst ‘eigen weg’. Pioniers, eigenzinnigen, excentriekelingen soms. Zij die geloven dat ze de wereld kunnen veranderen. Ondernemers, stichtingen of bedrijven die het helemaal anders willen doen.

Ik ben verliefd op taal: het juiste woord, de mooiste frase. Want er is al genoeg lelijkheid in de wereld. Ik ben een schrijver met een groot hart voor kunst en cultuur. In Rotterdam studeerde ik cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit, met als specialisaties cultuurkritiek en kunstsociologie. Omdat ik graag onderzoek hoe kunstzinnige en culturele innovaties omarmd worden door de samenleving. Als culinair recensent heb ik de meest begeerde bijbaan van Zeeland: betaald uit eten gaan en daar dan een stuk over schrijven. Koken doe ik ook graag, net zoals lezen, korte verhalen schrijven en muziek maken. Best wel hele harde muziek, met onze deathmetal band Satinoxide.