Marloes

elizee is het tekstbureau van Marloes Matthijssen (Bergen op Zoom, 1980). Ik ben een idealistisch ingestelde tekstschrijver die gelooft in zingeving en bezieling. Maar ook een creatief ondernemer, die kansen ziet en zelf ideeën ontwikkelt. En graag de juiste mensen met elkaar verbindt. Met name in Zeeland, want aan deze provincie heb ik mijn hart verpand. Er zijn hier enorm veel creatieve eenpitters die samen geweldige projecten kunnen neerzetten. Ik stel ze graag aan je voor.

In maart 2010 begon ik mijn tekstbureau elizee, om mensen te helpen die buiten de gebaande paden willen gaan. Die dat blauwe bordje hebben staan met de tekst ‘eigen weg’. Pioniers, eigenzinnigen, excentriekelingen soms. Zij die geloven dat ze de wereld kunnen veranderen. Ondernemers, stichtingen of bedrijven die het helemaal anders willen doen.

Ik ben een schrijver met een groot hart voor kunst en cultuur. In Rotterdam studeerde ik cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Met als specialisaties cultuurkritiek en kunstsociologie, omdat  het me intrigeert hoe kunstzinnige en culturele innovaties wel of niet omarmd worden door de samenleving.

Daarna werkte ik in de erfgoedwereld, de journalistiek en schreef ik als ghostwriter columns en boeken. Als culinair recensent had ik de meest begeerde bijbaan van Zeeland: betaald uit eten gaan en daar dan stukjes over schrijven. Koken doe ik graag, net zoals lezen, korte verhalen schrijven en muziek maken. Best wel hele harde muziek, met onze deathmetal band Satinoxide.

Lees over mijn werkwijze of stel je vraag. Ik help je graag met de juiste tekst!