Over mij

elizee is het freelance bureau van Marloes Matthijssen. ZeBra (import-Brabo, export-Zeeuw), schrijver en cultuurwetenschapper. Waarom die naam, elizee? Het is een samenvoeging van elysion, de mythische verblijfplaats van de gelukzaligen, en Zeeland, mijn eigen stekkie der gelukzaligen. “Oh eilanden met een koele luchtstroom, oh gouden oord van zonlicht”, zoals de dichters Pindarus en Homerus het zouden zeggen.

Deadlines zijn heilig!
Sinds maart 2010 ben ik een blije freelancer, dwars door de crisis heen. elizee werkt efficiƫnt, los van een vaste tijd en plaats, op momenten dat u het nodig heeft. Ik begrijp de bijzondere werkwijze van het creatieve proces, kan me snel inleven en goed luisteren. Deadlines zijn heilig voor mij. Ik schrijf het liefst en effectiefst over de mooie dingen van het leven: dineren (als culinair recensent voor de PZC), kunst en cultuur.

No-nonsense
Ik combineer creatief denkvermogen met een praktische no-nonsense houding, los graag problemen op en werk flexibel en zelfstandig. Door mijn universitaire scholing (kunst- en cultuurwetenschappen, Erasmus Universiteit Rotterdam) ben ik analytisch en kritisch ingesteld. Precies ingespeeld op de behoeftes van de cultuursector en diverse creatievelingen. Inclusief een groot netwerk in het zuidwesten van het land.

Vrijheid
Ik ben moeder van een zoon en een dochter en in mijn vrije tijd doe ik graag aan tuinieren, schrijven, koken, yoga en het produceren van pokkeherrie met metalband Satinoxide. Ik hou van freelancen omdat ik hecht aan vrijheid en het prettig vind om in ongewone situaties te belanden. Graag leer ik elke dag iets nieuws. Werken doe ik het liefst vanuit mijn zolderkamertje, maar op locatie is geen enkel probleem.

Kan ik u helpen? Neem contact op!